Granåsfjellrennet 2015


Forrige helg hadde jeg planlagt to renn, men på grunn av snømangel ble ett avlyst og det andre utsatt.

Måtte derfor gå over til Plan B som var et turrenn på Singsås kalt Granåsfjellrennet. Rennet var i utgangspunktet 20km langt, men som følge av mildvær måtte løypa legges om. I stede for 20km ble løypen kortet lagt til en rundløype på totalt 18km. Turklassene gikk en runde mens vi i konkurranseklassen skulle gå to runder á 9km.

Ved ankomst start ble vi møtt av tre svært så hyggelige karer som hadde ansvaret for start og mål. På spørsmål om løypeprofil fikk vi beskjed om å se på kartet, som hang på en pinne like ved, med tilhørende kommentar: «det er opp til toppen og ned resten». Dette skulle vise seg å stemme forholdsvis godt.

Før start var det sol, blå himmel og klisterføre. Jeg la ut i først i rene «elg-stilen» og startfeltet på elleve herrer og en dame sprakk raskt opp. Som følge av en nylig endring av konkurranseløypen hadde de fått kjørt forholdsvis lite i traseen. Stavfestet var derfor totalt fraværende og det samme gjaldt motstanden skiene fikk ved forsøk på fraspark.

Føret ble naturligvis ikke noe bedre på den andre runden da det plutselig blåste opp til snøstorm. Den lille gliden vi hadde følt en antydning til på første runde forsvant helt. Jeg var alene i tet da stormen kom, men regner med at også de øvrige fikk utfordrende forhold på sin andre runde. Det var faktisk så ille at jeg måtte gå diagonal størsteparten av veien fra «toppen» ned til mål.

Ved passering målstreken var jeg såpass våt og småkald at turen bort til bilen og et tilhørende klesskift gikk raskt. Alt i alt fikk jeg en god treningsøkt, men det hadde vært en enda bedre følelse om vær og føret hadde spilt på lag.

Jeg kom i mål på tiden 1.34.55 og var nokså overrasket over den dårlige kilometertiden. Dagen derpå kom meldingen om at løypen hadde blitt kontrollmålt til 24,5km. Det var enda godt..

Resultatliste finnes her!

Be Sociable, Share!

, , ,

  1. Ingen kommentarer enda.
(Vil være skjult)