En god start på jegerkarrieren


Med gjennomført jegerkurs lå alt til rette for å komme i gang med jegerkarrieren.

Første jaktforsøk ble lagt til Måndalen og områdene rundt Måsvatnet. Selv har jeg ikke gått til anskaffelse av eget våpen, men takket være svigermor fikk jeg lånt meg en hagle for anledningen.

Sist søndag gjennomførte jeg altså karrierens første jaktrunde. Ryktene skulle ha det til at det ikke fantes særlig mye å jakte på, men en god jeger krummer selvsagt nakken uansett. Med som rypeskremmere var svigermor og Ida.

Etter snaue to timer fikk vi øye på første fjellrypa. En bom og et treff senere var min aller første rype et faktum. Følelsen av å bruke urinstinktet og skyte en fugl var overraskende god. Samtidig var det en lettelse over å ha fått sitt første bytte på første jakttur.

IMG_4588

Like etter at rypa hadde falt fikk jeg også øye på en hare, men da den var for langt unna berget den – enn så lenge. Litt senere kom jeg over enda en rype, men også den ble det bom på første skudd. Før jeg skulle skyte det andre skuddet ble avstanden for stor slik at den forsvant i horisonten.

Etter en god lunch gikk ble det en bråstart på jakten. Kun få minutters gåtur over en åskam dukket plutselig haren opp foran meg – skuddet gikk og jeg traff overraskende nok i brystregionen. En overveldende opplevelse som jeg på forhånd aldri trodde skulle skje på min første dag som jeger.

Fjellrypa ble hengt på sekken slik den ble skutt, mens haren ble vommet og fylt med kvister først.

Jeg har verken spist rype eller hare tidligere så det blir trolig en ny smaksopplevelse. Jeg gleder meg!

Svigermor fornøyd med jegerens innsats

Svigermor fornøyd med jegerens innsats.

Be Sociable, Share!

, , , , , , , ,

  1. #1 by Dag Roar on 19.11.2014 - 07:27

    Gratulerer, dette var imponerende!!!!!!

    • #2 by Jonas on 04.12.2014 - 23:19

      Ja, dette ga mersmak! Så får tiden vise om det blir noe mer jakt før neste sesong..

(Vil være skjult)